Výrobce | Ebro |
Napájení | Baterie |
Určení přístroje | Ruční |
Měřená veličina | Kvalita oleje + teplota |
Kalibrační protokol | Ano |
Měřící přístroj Ebro FOM 330 slouží k rychlému a spolehlivému přímému měření kvality fritovacího potravinářského oleje. Umožňuje jednoduché stanovení správného času pro výměnu oleje, jež je nutná pro vysokou kvalitu smažení a dodržení hygienických předpisů. Díky tomu je možné snížit spotřebu fritovacího oleje až o 10%. Pokaždé, když se člověk spoléhá pouze na své vlastní smysly, je hodnocení kvality oleje na smažení subjektivní a proto diskutabilní. Už není třeba odhadovat opotřebení oleje při smažení a fritování podle jeho barvy, vůně nebo kouřivosti. Ani jeden z těchto parametrů totiž neukazuje, kdy je opravdu nutné olej z hygienického hlediska vyměnit. Pomocí Ebro FOM 330 přesně a spolehlivě určíte hranici, kdy je třeba provést výměnu fritovacího oleje. Vyvarujete se používání již závadného oleje, případně ušetříte v případě předčasné likvidace oleje, který ještě lze používat.
Měřící přístroj Ebro FOM 330 pracuje na principu měření polárních částic (TPM) obsažených v oleji. Obsah těchto polárních částic je uveden v procentech TPM. Naměřená hodnota je okamžitě po měření zobrazena na velkém přehledném displeji, současně s aktuální teplotou oleje. Měřící přístroj také obsahuje signální barevné světlo, které se po měření rozsvítí zelenou, žlutou nebo červenou barvou v závislosti na naměřené hodnotě polárních částic. Tato funce je velmi užitečná pro kontrolní činnost, kdy
Velkou výhodou je tento přístroj v provozech, kde se střídá obsluha a může díky tomu dojít k chybě při výměně oleje a případným následným komplikacím. Kromě kvality oleje je možné přístroj využít k přesnému určení aktuální teploty oleje a kontrolovat, zda nemůže docházet k přepalování oleje a přípravě určitých druhů potravin (např. výrobků z brambor) při nevhodných teplotách.
Jako volitelné příslušenství je možno dodat i testovací olej s definovanou hodnotou TPM pro možnost vlastní kalibrace před samotným měřením.
Základní vlastnosti:
Další vlastnosti: